Σας προτείνουμε

Είστε μελετητής της Ιστορίας και του Πολιτισμού της Κρήτης; Μάθετε για το περιοδικό μας "Κρητική Εστία", πως μπορείτε να γραφτείτε συνδρομητής του ή να δημοσιεύσετε τις εργασίες σας σ' αυτό. Περισσότερα...

Το καλάθι μου

Το καλάθι σας είναι άδειο.

ΙΛΑΕΚ - Ιστορική, Λαογραφική και Αρχαιολογική Εταιρεία Κρήτης

  • 01.jpg
  • 02.jpg
  • 03.jpg
  • 04.jpg
  • 05.jpg
  • 06.jpg
  • 07.jpg

Συνέδριο: Ο Δασκαλογιάννης (Ιωάννης Βλάχος) και η εποχή του. Μνήμη και Ιστορία.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Η Ιστορική, Λαογραφική και Αρχαιολογική Εταιρία Κρήτης οργανώνει στα Χανιά, το Σαββατοκύριακο 20 – 21 Ιουνίου 2020, επιστημονικό συνέδριο με θέμα "Ο Δασκαλογιάννης και η εποχή του. Μνήμη και Ιστορία" και καλεί τους ιστορικούς, τους φιλολόγους, τους κρητολόγους, τους ερευνητές και τους μελετητές της ιστορίας της Κρήτης να λάβουν μέρος σ’ αυτό.

Η δήλωση συμμετοχής θα σταλεί στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. μέχρι τις 31 Μαρτίου 2019.

Στη δήλωση θα υπάρχουν τα πλήρη στοιχεία του δηλούντος (ονοματεπώνυμο, ιδιότητα, τηλέφωνο, διεύθυνση) και το θέμα της υποψήφιας ανακοίνωσης.

Η περίληψη της ανακοίνωσης, εκτάσεως μιας σελίδας περίπου, θα πρέπει να σταλεί, στις ίδιες διευθύνσεις, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Η Επιστημονική Επιτροπή του συνεδρίου θα κρίνει, με βάση τις περιλήψεις, ποιες από τις υποψήφιες ανακοινώσεις θα γίνουν δεκτές στο συνέδριο.

Η συμμετοχή στο συνέδριο ορίζεται στα είκοσι ευρώ (20€).Για την Οργανωτική Επιτροπή

Ο πρόεδρος

Κώστας Μουτζούρης

Η γραμματέας

Ευγενία Παπαϊωάννου

 

 

Η συμβολή των γεωφυσικών μεθόδων στον εντοπισμό θαμμένων αρχαιοτήτων

ΙΣΤΟΡΙΚΗ, ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΙ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ,

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΝΙΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Ιστορική, Λαογραφική και Αρχαιολογική Εταιρεία Κρήτης και η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων σας προσκαλούν, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, αίθουσα δευτέρου ορόφου, τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018, στις 18:30, να παρακολουθήσετε τη διάλεξη του Νίκου Σπανουδάκη, διδάκτορα και μέλους Ε. ΔΙ. Π. του Πολυτεχνείου Κρήτης, με θέμα « Η συμβολή των γεωφυσικών μεθόδων στον εντοπισμό θαμμένων αρχαιοτήτων ».

Την εκδήλωση θα συντονίζει η Μαριάννα Καβρουλάκη, αρχαιολόγος, ανεξάρτητη ερευνήτρια, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ι. Λ. Α. Ε. Κ..

 

     Για την ΙΛΑΕΚ Για την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

Ο πρόεδρος

Κώστας Μουτζούρης

 

Ο αντιπεριφερειάρχης

Απόστολος Βουλγαράκης

 

 

Ξενάγηση στο λόφο Καστελλίου Χανίων

Η Ιστορική, Λαογραφική και Αρχαιολογική Εταιρεία Κρήτης ( ΙΛΑΕΚ ) οργανώνει ξενάγηση στον Λόφο του Καστελλίου, στην παλιά πόλη των Χανίων, την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018, στις 11.30.

Συνάντηση στα γραφεία της ΙΛΑΕΚ., στην Πλατεία Αγίου Τίτου, στις 11:15.

Την ξενάγηση θα κάνει ο Μανόλης Μανούσακας, οπτικός, συλλέκτης και μελετητής του πολεοδομικού παρελθόντος των Χανίων.

Η ξενάγηση θα είναι η "ολοκλήρωση" της διάλεξης του Μανόλη Μανούσακα, με θέμα "Από τα παλιά Χανιά. Ο Λόφος του Καστελλίου και τα πέριξ", η οποία δόθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018.

 

     Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΙΛΑΕΚ

Ο πρόεδρος

Κώστας Μουτζούρης

Η γραμματέας

Ευγενία Παπαϊωάννου

 

  

Ι.Λ.Α.Ε.Κ. 1968 - 2018: 50 Χρόνια Δράσης και Προσφοράς

ΙΣΤΟΡΙΚΗ, ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΙ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ,

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΝΙΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ιστορικής, Λαογραφικής και Αρχαιολογικής Εταιρείας Κρήτης και η Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Χανίων έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην εκδήλωση για τον εορτασμό των 50 χρόνων δράσης και προσφοράς της Εταιρείας τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 18:30 στο Aμφιθέατρο του Πνευματικού Kέντρου Χανίων.

 

Πρόγραμμα εκδήλωσης

18:30-18:45

Προσέλευση

18:45-19:15

Καλωσόρισμα – Χαιρετισμοί

19:15-19:25

Αρχόντισσα Παπαδερού – Ναναδάκη, Φιλόλογος – Επίτιμη Λυκειάρχης, "Η ίδρυση και η προσφορά της Ι.Λ.Α.Ε.Κ."

19:25-19:35

Μαριάνα Καβρουλάκη, Πειραματική Αρχαιολόγος – Ανεξάρτητη Ερευνήτρια, "Η βιβλιοθήκη της Ι.Λ.Α.Ε.Κ."

19:35-19:45 Ευγενία Παπαϊωάννου, ΕΕΠ του Πανεπιστημίου Κρήτης, "Το αρχαιολογικό έργο της Ι.Λ.Α.Ε.Κ"
19:45-19:55

Ιωάννα  Χαλκιαδάκη - Μπασιά, Φιλόλογος, "Οι εκδόσεις της Ι.Λ.Α.Ε.Κ."

19:55-20:05

Έλια Βαρδάκη, Κοινωνική Ανθρωπολόγος – Ερευνήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης, "Η λαογραφική συλλογή της Ι.Λ.Α.Ε.Κ."

20:05-20:15 Αλεξάνδρα Κουρουτάκη, μέλος Ε.ΔΙ.Π. του Πολυτεχνείου Κρήτης, "Εκδηλώσεις τέχνης που έχει διοργανώσει η Ι.Λ.Α.Ε.Κ."
20:15-20:30 Παρουσίαση του 15ου Τόμου της Κρητικής Εστίας
 20:30

Επίδοση τιμητικών διπλωμάτων στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απόστολο Βουλγαράκη και στους διατελέσαντες προέδρους της Ι.Λ.Α.Ε.Κ.

 Την εκδήλωση θα συντονίζει η Αλεξάνδρα Κουρουτάκη.

 

     Για την ΙΛΑΕΚ Για την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

Ο πρόεδρος

Κώστας Μουτζούρης

 

Ο αντιπεριφερειάρχης

Απόστολος Βουλγαράκης

 

Η Ι.Λ.Α.Ε.Κ. ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 1968, όταν μια ομάδα ανθρώπων με γνώμονα την επιστήμη, την ιστορία και τον πολιτισμό της Κρήτης «ιδρύουν σωματείον με έδρα την πόλιν των Χανίων». Την 1-3-1969 εγγράφεται στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Χανίων στο τηρούμενο βιβλίο αναγνωρισμένων σωματείων ως «Ιστορική & Αρχαιολογική Εταιρεία Δυτικής Κρήτης». Το 1976 το καταστατικό της Εταιρείας τροποποιείται ύστερα από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης και το σωματείο μετονομάζεται σε «Ιστορική Λαογραφική και Αρχαιολογική Εταιρεία Κρήτης», επωνυμία με την οποία εγγράφεται στο Δημόσιο Βιβλίο Σωματείων  στις 12-01-1981.

 

 

Συζήτηση - ανοιχτή ενημέρωση: Τα μνημεία μας και το υπερταμείο

ΙΣΤΟΡΙΚΗ, ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΙ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ,

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΝΙΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Ιστορική, Λαογραφική και Αρχαιολογική Εταιρεία Κρήτης και η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων σας καλούν σε ενημέρωση – ανοικτή συζήτηση, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, αίθουσα πρώτου ορόφου, την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, στις 18:30, για να ενημερωθούμε για την υπαγωγή Μνημείων Πολιτισμού, Ιστορικών και Αρχαιολογικών Χώρων στο Υπερταμείο, να προβληματισθούμε, να συζητήσουμε και να δούμε τις ενέργειες, στις οποίες θα προβούμε, για την ‘απένταξή’ τους από αυτό.

Η Μνήμη, η Ιστορία, ο Πολιτισμός και η Παράδοση δεν υποθηκεύονται, δεν ενοικιάζονται, δεν εκχωρούνται και δεν πωλούνται.

Στην εκδήλωση αυτή καλούμε να παρευρεθούν και να μας ενημερώσουν τον υπουργό κ. Γιώργο Σταθάκη, τους βουλευτές του Νομού Χανίων και γενικότερα τους βουλευτές που κατάγονται από τα Χανιά, τον δήμαρχο Χανίων κ. Τάσο Βάμβουκα, τη γενική γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Μαρία Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη, και τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Στην εκδήλωση – συζήτηση μπορούν να κάνουν ερωτήσεις και τοποθετήσεις εκπρόσωποι Φορέων και Πολιτιστικών Σωματείων αλλά και ιδιώτες, εφόσον ο χρόνος το επιτρέψει.

 

     Για την ΙΛΑΕΚ Για την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

Ο πρόεδρος

Κώστας Μουτζούρης

 

Ο αντιπεριφερειάρχης

Απόστολος Βουλγαράκης

 

 

 

  

Περισσότερα Άρθρα...

Σελίδα 1 από 8

Έναρξη
Προηγούμενο
1

Απαντήστε μας

Έμαθα για την ΙΛΑΕΚ:

Μέλη

Εξώφυλλα

Τόμος 6, 1998
Ιωάννου Π. Μαμαλάκη, Η Κρητική Επανάστασις 1866-1869, Χανιά, 1983